Nieuws


Laptops voor oncologiepatiŽnten Franciscus Ziekenhuis Roosendaal. - woensdag 30 mei 2012

 

De afdelingen Interne Geneeskunde en Dagverpleging zijn blij verrast met drie laptops, geschonken door Pruiken Service Nederland.
De computers zijn specifiek bestemd voor oncologiepatiënten. Eigenaresse Joke Timmermans kwam de laptops persoonlijk overhandigen. "Ik weet als geen ander wat deze patiënten
moeten doormaken. Het is een schenking uit het hart!",
zo lichtte zij toe.

 

Tien jaar geleden werd Joke Timmermans zelf schoon verklaard van de ziekte van Hodgkin.
"Tijdens mijn ziekte moest ik diverse chemokuren en bestralingen ondergaan.
Ook had ik last van haarverlies. Maar ik kreeg een mooi aangemeten haarwerk, dat niet van echt te onderscheiden was. Daardoor voelde ik me ondanks alles toch een stuk zekerder."
De pruik werd niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar en Joke moest een flinke eigen bijdrage betalen. "Dat was voor mij later een belangrijke reden om met Pruiken Service Nederland te starten.
Het was mijn doel betaalbare haarwerken van topkwaliteit aan te bieden.
Als de diagnose kanker wordt gesteld, komt er veel op je af. Het is heel wrang als je je in zo'n situatie zorgen moet maken over de kosten voor een pruik."

Joke (rechts op de foto) heeft haar doel inmiddels bereikt. Door contracten met zorgverzekeraars kan zij kankerpatiënten en mensen met een haarziekte haarwerken aanbieden zonder eigen bijdrage.

Schenking
De liefde voor het vak, maar vooral de interesse en het meeleven met haar klanten hebben Joke ertoe gezet naast haar werk nog iets extra’s te doen. Zo schenkt ze de afdelingen regelmatig glossy magazines en onlangs dus laptops specifiek voor oncologiepatiënten. "Tijdens de chemokuren zit je vaak maar te wachten tot de behandeling klaar is. Nu kunnen de patiënten die tijd doorbreken door te internetten of een spelletje te doen.”

Mooi gebaar
Suzanne Zandbergen (waarnemend afdelingshoofd 4C en 5A) mocht twee laptops in ontvangst nemen.
"De laptops zijn bestemd voor de isolatiekamers op 4C. De patiënten liggen daar alleen.
Er is weinig te zien of te horen en er loopt ook niet zo snel iemand binnen. Dat heeft best wel veel impact.
We zijn dan ook erg blij met dit mooie gebaar."
 
Afleiding
De derde laptop krijgt een vaste plaats in de huiskamer van de Dagverpleging op 4B.
Deze huiskamer is speciaal ingericht voor oncologische patiënten die een chemobehandeling ondergaan. Afdelingshoofd Anja Verbeek: "Het is heel fijn dat we onze patiënten op zo'n eigentijdse manier wat afleiding kunnen geven.”


Terug naar de vorige pagina >